Cseke Attila: Vaccinarea cu a treia doză se va face „categoric” din această toamnă. „Vaccinuri sunt destule în România”

Ministrul interimar al Sănătății susține introducerea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID19.

Cseke Attila a spus, la Digi24, că procesul de imunizare va începe din această toamnă și îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical și pe românii cu boli cronice, dar că oricindoreștsă-și facă a treia doză dvaccin va putea face acest lucru.

În primul rând pentru cei carlucrează în domeniul medical, dar oricindoreștvoluntar să svaccinezcu cea de-a treia doză. Vedem că foartmultțări europenau făcut deja acest lucru și cred că esto măsură carprotejează în plus persoanelcars-au vaccinat până acum”, a spus CsekAttila.

Vaccinărilau început la sfârșitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem dprotecțiîn plus și trebuisă avem acest sistem dprotecțipentru toți cei carlucrează în sistemul medical, au contact cu pacienții, respectiv pentru cei carau boli asociatși persoanelîn vârstă și oricinaltcineva cardoreștacest lucru. S-a mers pacest principiu absolut corect al voluntarului și atunci și la cea de-a treia doză acest principiu trebuiaplicat. Introducerea celei de-a treia doze estnecesară”, a adăugat el.

Întrebat când va începadministrarea celei de-a treia doze, ministrul a răspuns: „categoric din această toamnă”.

Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here