Zeci de cazuri de COVID-19 în școlile din Olt. Peste 2000 de elevi au trecut în on-line

Zeci de cazuri de COVID-19 au fost depistate în școlile din Olt. Peste 2000 de elevi au trecut în on-line.

Situația statistică de ieri arăta că, în Olt, 53 de elevi, dar și 34 de profesori au fost confirmați pozitiv la COVID-19. În acest context, 64 de clase cu 1998 de elevi fac cursuri în on-line, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Victor Iacobescu.

Acestora li s-a alăturat, azi, încă două clase, una din Colegiul Național Radu Greceanu și alta din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 3 Slatina.

Urmează ca și Școala Studina să își înceteze cursurile față în față după ce directorul unității și trei cadre didactice și auxiliare au contractat virusul SARS-CoV-2. Rata de infectare a sărit de 6 cazuri la mia de locuitori în comuna Studina, situație pe care o regăsim și în localitatea Deveselu. Și aici urmează să fie luate măsuri în cazul elevilor și cadrelor didactice.

Joi, în Olt, a fost înregistrat un record privind numărul de cazuri într-un interval de 24 de ore, 194 de cazuri noi fiind raportate de autorități.

A fost înregistrat, de asemenea, și un nou deces provocat de noul coronavirus, numărul total al persoanelor decedate urcând la 417 în județ.

Până azi, în Olt 16.091 de cazuri au fost confirmate de la începutul pandemiei.

Azi, incidența cazurilor cumulată la 14 zile a înregistrat o nouă creștere, ajungând la 1,97 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here