Incendiu într-un bloc de garsoniere din Balș. Zeci de persoane evacuate. Patru oameni, transportați la spital/ VIDEO

Un incendiu a izbucnit, joi după-amiază, într-un bloc de garsoniere din Balș. Zeci de persoane au fost evacuate de pompieri, opt oameni au avut nevoie de asistență medicală, iar patru au fost transportați la spital, după ce s-au intoxicat cu fum.

Incendiul s-a manifestat la o garsonieră aflată la etajul unu, cu degajare mare de fum. La fața locului au ajuns pompierii cu autospeciale de stingere, echipaje de la SMURD și Ambulanță.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, nu au fost afectate de incendiu alte garsoniere.

Zeci de persoane au fost evacuate de pompieri, opt oameni au avut nevoie de asistență medicală, iar patru au fost transportați la spital, după ce s-au intoxicat cu fum.

„Au fost evacuate 25 de persoane, opt dintre acestea au fost asistate medical. Dintre cele opt persoane, patru au fost transportate la Centrul de Urgențe Balș, conștiente, cu intoxicație ușoară cu monoxid de carbon”, a declarat Băsășteanu.

Incendiul a fost lichidat, salvatorii îndepărtând apoi efectele negative.

„Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de cantitatea mare de materiale textile și peturi aflată în locuință. Tot din cauza materialelor depozitate, casa scării a fost inundată cu fum, iar evacuarea persoanelor din imobil a fost îngreunată, fiind folosită pentru evacuare și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime. Proprietarul garsonierei, în vârstă de 51 de ani, a refuzat transportul la spital”, a mai precizat Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a incendiului a fost un aragaz lăsat în funcțiune, nesupravegheat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here