Siminica Mirea, reacție la modul în care Cîțu a împărțit sumele Fondului de rezervă. „Grotesc și regretabil!”

Siminica Mirea, senator

Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea a reacționat dur, joi, la modul în care Guvernul Cîțu a alocat sumele de bani din Fondul de rezervă localităților din Olt.

Guvernul interimar Cîțu a alocat sume mari de bani doar primăriilor liberale, localitățile conduse de social-democrați primind doar firimituri. De neiertat, a conchis Siminica Mirea. Și așa, suma totală alocată Oltului plasează județul pe penultimul loc pe țară.

„De neiertat! Guvernul a alocat, în ședința de miercuri, 15.803.000 de lei județului Olt, fiind clasat astfel pe penultimul loc pe țară, în clasamentul celor mai putine resurse financiare acordate, în contextul în care suma totală distribuită a fost de 1 miliard de lei!

Însă, cum banii alocați sunt extrem de puțini, au fost împărțiți într-un mod extrem de incorect. Astfel, s-a creat o discrepanță între comunele și orașele conduse de social democrați și cele conduse de liberali, privind fondurile alocate.

În acest sens, întâmplarea face ca orașul Scornicești să primească cea mai mare sumă alocată pentru categoria orașelor județului, de 1.000.000 de lei, iar comuna Cungrea cea mai mare sumă, de 550.000 mii de lei, în categoria comunelor județului. Ambele sunt sub conducerea liberalilor!

În actualul context, când toate comunele și orașele au nevoie de resurse financiare serioase, guvernarea alocă sume importante doar pentru reprezentanții ei, iar comunele și orașele conduse de social democrați sunt lăsate de izbeliște, cu fonduri extrem de reduse.

Stimată Guvernare, cu ce au greșit restul locuitorilor județului Olt pentru a le fi întors spatele cu atât dispreț? Unde este dreptatea și corectitudinea pe care o tot aminteați în declarații? Din păcate pentru români, nu este, iar totul a fost bazat exclusiv pe promisiuni goale. Grotesc și regretabil!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here