Scandal în PNL Olt: Primarii liberali sar la gâtul lui Voiculescu, nemulțumiți de banii primiți de la guvern. „Pentru comuna mea dau în cap!”

Nu doar primarii PSD din Olt sunt nemulțumiți de banii primiți din Fondul de rezervă la dispoziția guvernului. Este scandal în PNL Olt, mai mulți primari liberali sărind la gâtul președintelui de organizație, senatorul Liviu Voiculescu, nemulțumiți că unii edili, confrați de partid, au primit mai mult decât ei, ne-au dezvăluit surse din cadrul organizației.

Printre nemulțumiți se numără primarii care au primit câte 400.000 lei, în vreme ce Primăria Cungrea, comuna natală a lui Voiculescu, unde el a fost primar, în mandatul trecut, și unde primar actual este omul său, Cosmin Vlad, a primit 550.000 de lei.

„Și nu doar primarii noștri îi cer socoteală, ci și unii dintre primarii PSD, cărora el le-a promis sprijin și acum i-a lăsat baltă”, spun sursele citate.

Sume mari de bani au primit și primăriile orașelor Drăgănești Olt și Scornicești, respectiv 700.000 lei și 1000.000 lei.

În tabăra nemulțumiților se află, evident, în primul rând, primarii PSD, care au primit doar câte 50.000 de lei, cu câteva excepții de localități care au primit sume de câte 150.000 de lei, iar într-un caz 200.000 de lei. Nici primarii acestor localități, cărora președintele PNL Olt le-a promis sprijin, nu sunt mulțumiți de ceea ce au primit.

Printre cei mai vocali edili se numără primarul din Colonești, Nicolae Stan, care afirmă că, atunci când guvernul a cerut documentații pentru finanțare, el a depus la prefectură un dosar extrem de exact, cu motivări precise ale sumelor cerute.

„Eu le-am dat dosarul exact, cu facturi de plată, cu tot, le-am dat calcule la cent, la leu, cum se zice. Ne-au cerut atunci situații, și eu, cum sunt disciplinat și am angajați buni, am făcut dosarul imediat, un dosar beton. Le-am cerut 57 de miliarde. Le-am cerut pe Fondul de Dezvoltare, nu ziceau ei de investiții? Eu am două proiecte pe FDI, nu e Guvernul României? Eu am contracte încheiate cu guvernul. Deci pe astea îmi trebuie 40 de miliarde. Și am mai cerut în plus pentru salarii restante și pentru salariile până la 1 ianuarie 2022, am cerut bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap, că nu mai avem bani pentru ultimele trei luni ale acestui an și am mai cerut pentru cofinanțarea de proiecte, că a fost în județ secretarul general adjunct al guvernului și ne-a cerut proiecte noi.

Am depus dosarul la prefectură. Și prefectul ăsta, care zicea că e mare….., ce-a făcut? Și-au împărțit banii între ei. Dar și așa, în Olt n-au luat nici ei mare lucru. Cu ungurul ăsta la Ministerul Dezvoltării (Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – n.r.), ați văzut cât s-a dat la Harghita, la Covasna? Iar la noi, eu nu am nimic cu ăsta de la Scornicești (primarul liberal Daniel Tudor – n.r.), dar i-a dat 10 miliarde, la Drăgănești-Olt – șapte miliarde. Păi a luat PNL la Cungrea voturi mai multe decât la Urzica sau Studina? Iar la orașele noastre (cu primari PSD – n.r.) le-a dat câte un miliard (lei vechi – n.r.); ce facă, măi, frate, cu un miliard?

Noi, la Colonești, stăm prost, foarte prost cu banii. Și ei…”, a declarat primarul din Colonești.

Nicolae Stan s-a numărat printre primarii social-democrați din Olt care au primit promisiuni de la Liviu Voiculescu că vor fi ajutați. Vorbim de grupul de primari care, anul trecut, s-a dus la București, la chemarea liderului PNL Olt, mânați de interesele din jurul proiectelor pe care le aveau depuse pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. De Stan s-a vorbit și înainte că ar vrea să treacă la PNL.

„Niciodată. Niciodată nu am intenționat să trec la PNL. Atunci am fost la București pentru că aveam proiectele mele pe FDI. Eu sunt de stânga și așa o să mor. Iar pentru Colonești, comuna mea, dau în cap”, a spus, scurt, Nicolae Stan.

De altfel, comuna Colonești este una dintre localitățile cu cele mai multe și importante proiecte implementate, atât pe infrastructură rutieră, cât și pe apă-canal și gaze.

________________

Guvernul interimar Cîțu a alocat, în ședința de miercuri seară, prin hotărâre, peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale, cei mai mulți bani mergând la primarii liberali, cu precădere la cei care l-au votat pe Florin Cîțu președinte al partidului, și la primarii UDMR.

Lista sumelor primite de primăriile din Olt (sumele încercuite cu roșu merg la primăriile PNL):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here