La Spitalul Slatina sunt testați TOȚI pacienții care se prezintă la UPU, indiferent dacă sunt sau nu sunt internați

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a decis testarea tuturor pacienților care se adresează Unității de Primire Urgențe (UPU), indiferent dacă vor fi sau nu internați.

Informația vine de la managerul unității spitalicești, Angela Nicolae.

„Ca măsură suplimentară de diminuare a riscului de infectare a pacienților non-Covid și a personalului, s-a decis testarea tuturor pacienților care se adresează UPU, indiferent dacă vor fi sau nu internați”, a transmis, printr-un comunicat, managerul spitalului.

La nivelul secțiilor, prin protocol intern, sunt testați suplimentar pacienții a căror capacitate de apărare imunitară este diminuată, cu precădere pacienții de terapie intensivă și cei care urmează să fie supuși intervențiilor chirurgicale.

Spitalul Județean de Urgență Slatina are, în acest moment, cea mai mare capacitate de îngrijire a pacienților suspecți și confirmați Covid, de la începutul pandemiei, făcând față unor provocări deosebite, atât în ceea ce privește afluxul de pacienți, cât și din punct de vedere al distribuirii și alocării resurselor disponibile, în contextul valului 4 al pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here