Mijloacele de transport în comun, verificate de oamenii legii din Olt. Ce scop au avut polițiștii și ce amenzi s-au aplicat

Polițiștii rutieri din Olt au acționat, săptămâna trecută, în baza planului de acțiune „Truck&Bus”, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane.

Totodată, în contextul situației epidemiologice de răspândire a virusului COVID-19, polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

„În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 312 autovehicule, fiind aplicate 193 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 4 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 17 pentru alte abateri de la normele rutiere și 139 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, potrivit IPJ Olt.

În domeniul transportului de marfă, au fost verificate 405 autovehicule, fiind aplicate 128 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 14 sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 44 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, două pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 65 pentru alte abateri de la normele rutiere, fiind dispuse și două imobilizări ale autovehiculelor, pentru fraudarea sau manipularea incorecta a tahografelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here