Cioloș, gafă de proporții: ”Să ținem un moment de reculegere pentru cei peste 40 de români care au murit de Covid”

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a cerut, miercuri, în Parlament, păstrarea unui moment de reculegere pentru ”cei peste 40 de români” care au murit de la începutul acestei pandemii.

Vizibil emoționat, Cioloș a vrut, de fapt, să se refere la cei peste 40.000 de români care au murit până acum, în urma infectării cu Sars-Cov-2.

”Cu permisiunea președinților de ședință și cu îngăduința dumneavoastră, vă rog să ținem un moment de reculegere pentru cei peste 40 de români – femei, copii, bărbați, bunici – care și-au pierdut viața de la începutul acestei pandemii” – a spus președintele USR.

Doar de la începutul lunii octombrie și până acum au murit 5.800 de oameni și dacă ar fi să facem o comparație, echivalează cu prăbușirea a 32 de avioane pline de pasageri.

România bate acum record după record. În ultima săptămână am avut 2.399 de morți, adică aproximativ 342 pe zi sau un mort la fiecare 4 minute. Vorbim deci de aproape 2.500 de vieți pierdute în doar 7 zile. Vieți care ar fi putut fi salvate în alte condiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here