Poliția Locală Slatina ÎNCALCĂ LEGEA din nou: Neacordare de prioritate unui pieton care traversa strada pe zebră

După ce a încălcat legea, polițistul local aflat la volanul autospecialei și-a continuat, netulburat, drumul

Duba Poliției Locale Slatina nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care se angajase în traversarea străzii pe zebră. 

S-a întâmplat marți în jurul prânzului, pe una dintre trecerile de pietoni de pe strada Primăverii, cu sens unic, în apropiere de Piața Zahana.

După ce strada a fost traversată pe zebră de mai mulți pietoni, polițistul aflat la volanul mașinii care circula pe prima bandă și care oprise pentru a le acorda prioritate de trecere nu a mai avut răbdare și a apăsat pedala de accelerație în ciuda faptului că un alt pieton se angajase în traversarea străzii, de la stânga la dreapta. A demarat și dus a fost chiar prin fața pietonului.

Autospeciala Poliției Locale în culpă are numărul de înmatriculare OT-16-PCS. După ce omul legii aflat la volanul ei a încălcat legea, și-a continuat drumul și, la intersecția semaforizată, a virat stânga pe strada Crișan, coborând apoi pe bulevardul Nicolae Titulescu.

Potrivit art. 100, alin. (3), lit. b) din Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale suplimentare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Nu este prima oară când polițiștii locali slătineni încalcă Codul Rutier. Un echipaj al Poliției Locale Slatina a fost surprins de un participant la trafic, în luna mai, încălcând regulile de circulație și dând, astfel, un exemplu cât de poate de prost.

Autospeciala Poliției Locale circula pe strada Crișan, dinspre intersecția de la Zahana spre strada Cireașov. La un moment dat, în zona Romtimex, polițistul aflat la volan a schimbat direcția de mers, trecând printre scuaruri pe celălalt sens (deși manevra este interzisă prin semne de circulație), fără să își arate intenția prin obligatoria semnalizare.

A mai mers câțiva metri pe mijlocul șoselei și, după o scurtă incertitudine, șoferul a tras brusc dreapta de volan, tot fără obligatoria semnalizare.

Un participant la trafic a înregistrat video întreaga poveste și a postat-o pe o rețea de socializare. Filmulețul a atras imediat atenția internauților, care nu au întârziat să comenteze, ironic, episodul.

„S-o fi ars becul de semnalizare”, a scris cel ce a postat filmulețul.

„S-a terminat lichidul de semnalizare!”, a comentat un alt internaut.

„Își fac de cap. Sunt autorități locale. Nu are cine să îi tragă la răspundere pe ei. Sunt numai fițoși”, este părerea altuia.

„Ăștia abia știu să conducă și tu ai pretenții de semnalizare. Unde nu mai știu ce trebuie făcut dau drumul la girofaruri”, a scris un alt internaut.

„Legenda spune că e bugetul mic și au număr limitat de semnalizări pe tură iar domnul le-o fi utilizat pe toate în primele ore”, i-a ironizat pe polițiști un comentator.

Un alt comentariu: „Nu mai fiți ironici, nu ați văzut ca a scos mina pe geam?”

„Ăștia știu să ne certe pe noi în trafic, ei nu circulă regulamentar dar la a da amenzi sunt primii”, a scris o șoferiță.

„Trebuia să ghicești ca Samantha vrăjitoarea ceea ce vor să facă”, se miră un alt comentator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here