Klaus Iohannis, după învestirea Guvernului Ciucă: „Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu”

Guvernul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului, înregistrând 318 voturi favorabile, în condiţiile în care erau necesare cel puţin 234 astfel de voturi. ”Împotrivă” au fost înregistrate 126 de voturi.

Klaus Iohannis: „Va felicit. Criza politica s-a terminat, dar celelalte crize, nu. Și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă noi forme. Bugetul va trebui rectificat. Bugetul 2022 va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Pentru toate acestea e nevoie de un guvenr solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Și acum există acest guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă, ci sunt multe oportunități. PNRR se cere implementat, sunt mulți bani ce trebuie investiți în beneficiul românilor. Toată lumea vrea măsuri pentru creștere economică, a salariilor și pensiilor, pentru investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica oportunitățile, e nevoie de un guvern puternic, bine condus. Acum avem acest guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, unele mai mari, altele mai mici, pentru a găsi punctele comune. Așteptările sunt mari, lumea s-a săturat de crize și de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate. Vă invit să le livrați”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here