Prima țară care a aprobat complet vaccinul Johnson & Johnson. Va contribui la reducerea presiunii asupra sistemelor de sănătate

Johnson & Johnson a transmis recent că vaccinul său anti-COVID cu doză unică a primit undă verde în Canada. Astfel, țara respectivă a devenit prima din lume care a aprobat complet serul de la compania farmaceutică americană.

Potrivit informațiilor transmise de cbsnews.com, Canada este prima ţară din lume care a aprobat complet vaccinul anti-COVID cu doză unică de la Johnson & Johnson. Amintim că Health Canada autorizase în luna martie vaccinul printr-un ordin provizoriu.

„Astăzi marcăm prima aprobare importantă prin reglementare a vaccinului Johnson & Johnson împotriva COVID-19 şi un moment important pentru aprecierea devotamentului tuturor celor implicaţi în dezvoltarea vaccinului nostru împotriva COVID-19, a partenerilor noştri, a autorităţilor de reglementare şi a participanţilor la studiile clinice. În timp ce ratele de vaccinare continuă să crească, un vaccin care evită îmbolnăvirea gravă şi protejează împotriva spitalizării legate de COVID-19 şi a decesului va contribui la reducerea presiunii asupra sistemelor de sănătate şi este o opţiune importantă pentru oamenii din Canada şi din întreaga lume”, a declarat într-un comunicat vicepreşedintele comitetului executiv şi directorul ştiinţific al companiei, Paul Stoffels.

Ce alte seruri au fost aprobate în Canada?

Oficialii canadieni din domeniul sănătăţii au autorizat de asemenea vaccinurile AstraZeneca, Moderna şi Pfizer pentru toţi adulţii în vârstă de peste 18 ani.

De asemenea, 75% din populaţia ţării este complet vaccinată, conform bazei de date a Canadei privind COVID-19. De la declanşarea epidemiei în China, la sfârşitul lui 2019, canadienii au raportat un total de 1.722.319 cazuri şi 29.555 de decese legate de coronavirus.

Ce efect are rapelul Johnson & Johnson?

Conform unui studiu efectuat de compania americană Johnson & Johnson, doza de rapel a vaccinului a oferit protecție de 100% împotriva formelor severe de Covid-19.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here