Zeci de mii de contribuabili au beneficiat de bonificația acordată de Primăria Slatina la plata obligațiilor fiscale

Zeci de mii de contribuabili, persoane fizice și juridice, au beneficiat, anul acesta, de bonificația acordată de Primăria Slatina pentru plata cu anticipație a obligațiilor fiscale. Aproape 20.000 de contribuabili au achitat impozitul pe clădiri până acum, peste 11.000 au achitat impozitul pe teren, iar peste 13.600 și-au onorat obligațiile privind impozitul pe mijloacele de transport.

Potrivit directorului Direcției Economice a primăriei, Alin Calotă, 19.801 contribuabili și-au achitat, până acum, impozitul pe clădiri, 14.000 dintre beneficiind de bonificația pe care primăria o acordă la plata cu anticipație, iar 11.151 de contribuabili au achitat impozitul pe teren, peste 2000 bucurându-se de bonificație.

Impozitul pe mijloacelor de transport deținute în proprietate a fost și el plătit de 13.640 de contribuabili, peste 2000 primind bonificația pentru plata anticipată.

„Pentru anul 2021, au fost efectuate plăți ale obligațiilor fiscale datorate bugetului local, din partea a 19.801 contribuabili, persoane fizice și juridice, care au achitat impozitul pe clădiri, dintre care aproximativ 14.000 au beneficiat de bonificația acordată pentru plata cu anticipație, iar 11.151 de contribuabili au achitat obligațiile cu titlu de impozit pe teren, dintre care peste 2.000 au primit bonificația acordată de consiliul local, respectiv un număr de 13.640 contribuabili care au achitat impozitul aferent mijloacelor de transport deținute în proprietate, dintre care aproape 9.000 au primit bonificația pentru plata cu anticipație a impozitului datorat pentru întregul an, până la primul termen de plată”, a declarat Alin Calotă.

Din totalul de până acum al plătitorilor, 2.576 de contribuabili au ales să își plătească obligațiile fiscale prin intermediul sistemului electronic de plată, cu peste 1000 mai mulți decât aceeași perioadă a anului trecut, când doar 1.650 de plătitori au utilizat plata on-line.

Autoritățile administrației publice slătinene au fost nevoite să recurgă și la constrângeri în cazul rău-platnicilor.

„Față de contribuabilii care nu au înțeles să respecte obligația de plată în termenul legal, a fost demarată procedura de executare silită, până la această dată fiind emise și comunicate somații pentru aproximativ 5.500 de debitori dintre care, pentru mai bine de 3.000 de poziții de rol procedura de executare a fost continuată prin instituirea de măsuri asigurătorii sub forma popririi și sechestrului”, a mai precizat șeful Direcției Economice.

Alin Calotă, șeful Direcției Economice din cadrul Primăriei Slatina

Reamintim faptul că, în contextul epidemiologic actual, Primăria Slatina oferă cetățenilor alternativa plății on-line a impozitelor și a taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, cu cardul bancar, prin internet, fără comisioane, pe www.ghiseul.ro, sistemul fiind disponibil și funcțional 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here