Se relaxează restricțiile! Decizia luată astăzi de noul Guvern al României. Când intră în vigoare

Cea mai bună veste pentru România. În contextul scăderii semnificative a numărului de infectări cu noul coroanvirus, Guvernul anunță relaxarea măsurilor. Hotărârea privind modificarea măsurilor din starea de alertă a fost adoptată vineri, 26 noiembrie.

Astfel, noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare, însă doar persoanele vaccinate sau trecute recent prin boală vor putea beneficia de ele.

Printre acestea se numără organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României. Acesta va fi permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul Bucureşti a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane.

În ceea ce privește accesul populaţiei la ceremoniile organizate, conform hotărârii acest lucru este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, portul măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

În același timp, noua hotărâre aprobată de Guvern mai permite organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale a României la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă şi respectarea regulilor de acces şi protecţie sanitară stabilite de instituţia organizatoare.

Executivul a mai decis că organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive pe teritoriul României, în spaţii închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi purtarea măştii de protecţie.

O altă relaxare a măsurilor prevede organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

În ceea ce privește organizarea şi desfăşurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activităţi practice, workshop-uri şi conferinţe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, acestea sunt permise doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de sănătate publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here