Tulpina OMICRON ar putea fi deja în România. Autoritățile sunt în stare de alertă

Tulpina Omicron a fost descoperită pe data de 24 noiembrie în Africa de Sud, iar în ultimele zile, mai multe țări din lume printre care și România au impus restricții drastice pentru pasagerii veniți din acele zone. Pe de altă parte, este posibil ca virusul să fi ajuns deja în țară.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă anunță că un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud, a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, însă până în momentul de față nu se știe dacă este vorba despre noua tulpină.

Potrivit acestuia, proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv. El a mai adăugat că în momentul de față jucătorul este internat la spital și nu are nicio problemă de sănătate, dar este ținut sub observație și primește tratament medical.

Totodată, el a vorbit și despre posibilitatea infectării cu tulpina Omicron. În acest context, Dan Bucă anunță că o nouă probă va fi recoltată și trimisă pentru secvențiere pentru a se afla dacă este vorba despre această variantă.

„Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, Bucureşti”, a spus Dan Bucă.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că jucătorul de rugby este vaccinat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here