Ziua Națională a României, sărbătorită la Slatina în condiții speciale, fără defilare/ FOTO+VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită, miercuri, la Slatina, din programul manifestărilor lipsind, ca și anul trecut, defilarea trupelor Ministerului Afacerilor Interne, din cauza condițiilor speciale impuse în contextul pandemiei de coronavirus. 

Manifestarea, derulată, ca în fiecare an, în centrul orașului, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a adunat câteva sute de slătineni, mulți dintre ei fiind însoțiți de copii.

Programul a început prin intonarea Imnului Național, după care un sobor de preoți a ținut o slujbă religioasă.

Despre însemnătatea istorică a evenimentului a vorbit prefectul județului, Florin Homorean.

Au fost depuse, apoi, coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de către reprezentanții administrației publice județene, președintele Marius Oprescu și vicepreședinții Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, și ai municipiului-reședință de județ, respectiv primarul Emil Moț și viceprimarul Gigi Ernes Vîlceleanu.

Coroane au fost depuse și din partea instituțiilor militarizate, dar și de reprezentanții principalelor partide politice, PSD, PNL, USR.

La eveniment a fost prezenți mai mulți parlamentari de Olt, respectiv deputații social-democrați Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu, Emil Albotă, dar și ministru Agriculturii, Adrian Chesnoiu. A fost prezent, de asemenea, senatorul liberal de Olt Liviu Voiculescu, care a mers și și-a salutat noii colegi de coaliție, liderii PSD Olt.

„Este o zi specială, Ziua Naţională. Le urez tuturor românilor un sincer La mulţi ani, să ne dea Dumnezeu credinţa şi speranţa că vom trece cu bine peste această perioadă grea cu multe încercări, din toate punctele de vedere”, a spus, după eveniment, preşedintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

La fel de încrezător s-a arătat și primarul Slatinei.

„Slătinenilor şi românilor de pretudindeni nu pot decât să le transmit La mulţi ani. Este al doilea an în care ţinem această ceremonie în condiţii de pandemie. Sper din tot sufletul ca anul viitor să putem să ne vedem, de 1 Decembrie, la Slatina, cu aproximativ toţi slătinenii. La mulţi ani, dragi slătineni! La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!”, a spus Emil Moț.

Evenimentul s-a încheiat pe ritmurile fanfarei, fără momentul cel mai așteptat de populație, și anume tradiționala defilare militară, la care, din cauza condițiilor impuse în contextul pandemiei noului coronavirus, s-a renunțat.

Imagini de la manifestare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here