Ministrul Agriculturii s-a aflat la Slatina, miercuri, de 1 Decembrie. „În vremuri de cumpănă ne-am dovedit ca popor unitatea”

Ministrul Agriculturii, olteanul Adrian Chesnoiu, s-a aflat la Slatina, miercuri, participând la ceremonia prin care s-a celebrat 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

După eveniment, Adrian Chesnoiu a vorbit de însemnătatea momentului, afirmând că „în vremuri de cumpănă ne-am dovedit ca popor unitatea”.

„Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită prin lege în 1990, marchează un moment important din istoria românilor și anume cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Un moment care a dovedit forța, vitalitatea și unirea de neam.

În vremuri de cumpănă ne-am dovedit ca popor unitatea, ne-am marcat teritoriul prin solidaritate, ne-am adunat forțele pentru a ne păstra identitatea națională.

Astăzi este ziua noastră, a românilor de pretutindeni, a tuturor ce simt românește și pentru care patriotismul nu este doar declarativ. Am convingerea că vom trece peste provocările actuale prin apelul la sacrificiul generațiilor trecute și la valorile ce construiesc sentimentul apartenenței la acest popor.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a spus ministrul Agriculturii.

Printre oficialitățile care au ținut să sărbătorească la Slatina Ziua Națională a României s-au mai numărat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, însoțit de cei doi vicepreședinți ai instituției, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, deputații PSD Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu, Emil Albotă, dar și senatorul liberal de Olt Liviu Voiculescu.

Mu ai lipsit, de asemenea, primarul orașului, Emil Moț, și viceprimarul Gigi Ernes Vîlceleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here