Azi, de Ziua Națională a României, apare o nouă bancnotă. Ce valoare are și cum arată/ FOTO

Miercuri, 1 Decembrie, este pusă în circulație prima bancnotă româneacă care ilustrează o personalitate istorică feminină! Mai mult, tot de Ziua Națională a României, BNR lansează în circuitul numismatic replica pe suport de polimer după prima bancnotă în valoare de 20 de lei emisă de Banca Naţională a României în trecut.

Oamenii din România au două motive de bucurie de 1 Decembrie. Miercuri sărbătorim Ziua Națională, dar și apariția primei bancnote care întruchipează o personalitate istorică feminină.

Persoana aleasă este Ecaterina Teodoroiu, cunoscută în cărțile de istorie ca „eroina de la Jiu”. Aceasta va fi prezentă pe o bancnotă de 20 de lei.

Consolidarea egalității de gen

Această inițiativă susține consolidarea egalităţii dintre bărbați și femei în România și, totodoată, evidențiază importanța personalităţilor feminine în istoria patriei.

„Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, a precizat BNR.

Cum arată noua bancnotă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here