Prognoza meteo ANM pentru Crăciun și Revelion. Vine frigul cel mare! Cum va fi vremea de sărbători

Meteorologii au emis deja prognoza meteo pentru vacanța de iarnă. ANM a actualizat informațiile despre cum va fi vremea pentru perioada 7 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Anumite regiuni din țară vor avea parte de temperaturi foarte scăzute de Crăciun și Anul Nou.

Marți, meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru zilele cuprinse între 7 decembrie 2021 și 3 ianuarie 2022. Conform ANM, în primele două săptămâni va fi mai cald decât normalul pentru această perioadă din an, însă după temperaturile vor scădea treptat. La munte va fi mai frig decât de obicei, însă în restul teritoriului țării temperaturile vor fi normale pentru acest anotimp.

Vremea 7 – 13 decembrie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru începutul lunii decembrie în majoritatea regiunilor țării. Se va înregistra, totuși, o abatere termică pozitivă mai accentuată în zona de sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în întreaga țară, în special în sud.

Vremea 13 – 20 decembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mult mai mari decât cele obișnuite pentru intervalul respectiv în România. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țară, cu precădere în zonele vestice și la munte.

Vremea 20 – 27 decembrie 2021

În regiunile montane, temperaturile medii vor fi mai scăzute decât cele normale pentru finalul lunii decembrie. În restul teritoriului țării, de Crăciun temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg statul, mai ales în vest și nord-vest.

Vremea 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

În zona montană, în ultimele zile din an, valorile termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână, iar în rest vor fi apropiate de cele obițnuite pentru 31 decembrie. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi iarna 2021-2022

Conform meteorologilor Accuweather, iarna 2021-2022 va fi asemănătoarea cu cea din anul precedent. Frigul își va face simțită prezența în lunile ianuarie-februarie. Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninosori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here