Restricții oficiale de Sărbători. Arafat a dat vestea cea mare pentru toată România

Vești de ultimă oră pentru români. CNSU s-a reunit în ședință marți seară pentru a adopta o nouă hotărâre. În acest context, șeful DSU, Raed Arafat a explicat despre ce măsuri de relaxare este vorba, dar și modul în care acestea vor fi aplicate.

CNSU s-a reunit în ședință marți seară. La finalul acesteia, Raed Arafat a explicat ce măsuri vor fi relaxate. Astfel, potrivit șefului DSU, interdicțiile de circulație din timpul nopții vor fi eliminate. Totodată, programul magazinelor urmează să fie prelungit.

„Se propune în cazul acestei hotărâri eliminarea interdicțiilor de circulație în timpul nopții. După cum cunoașteți era limita 23.00, după care era circulația oprită pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală. Astfel, aceste interdicții se elimină.

Totodată, crește intervalul orar de la 21.00 la 22.00 pentru toți agențiii economici, magazine restaurante, etc. De asemenea, se elimină obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise și rămâne obligatorie doar în spațiile aglomerate precum stații de autobuz, piețe, cozi, târguri și în trasportul în comun. Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai vorbit și despre accesul în mall sau în marile magazine din țară. Potrivit acestuia, persoanele care se testează pentru COVID pot prezenta testul negativ pentru a avea acces în astfel de magazine.

Persoanele cu test negativ pot intra în mall

„Permiterea accesului în mall-uri, magazine mari, se va permite și persoanelor testate cu un test PCR de 72 de ore sau test antigen de 48 de ore. La magazinele mai mici până la 200 de metri pătrați nu va fi necesară prezentarea documentului, dar trebuie să se stabilească numărul de persoane care intră în magazin. Pentru aceasta mărime pot fi simultan maxim 50 de persoane”, a adăugat șeful DSU.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here