Un adolescent din Focșani a murit încercând să-și facă un selfie pe tren. Zeci de teribiliști sfârșesc în chinuri groaznice

Goana după fotografiile de tip selfie pe trenuri face noi victime în România, deși autoritățile au organizat mai multe campanii ca să oprească acest fenomen periculos.

De această dată, a murit un băiat de 16 ani, din Focșani. Adolescentul a fost secerat de un arc electric de aproape 30.000 de volți în timp ce încerca să coboare de pe o pasarelă pe un tren de marfă, în gara din oraș.

Prietenii lui au filmat momentul tragic. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

Băi, cazi … de acolo! Fă-te încoa! Bă, sunt cabluri, te curentezi, bă!”.

Aceste secvente au fost filmate cu câteva zeci de secunde înainte de tragedie. Cătălin, băiatul de 16 ani, voia să coboare de pe pasarelă pe un tren de marfă ca să își facă o fotografie. De jos, prietenii lui îl avertizează în privința riscurilor.

“Băi, are curent, ești prost! E din ăla de 200 și ceva de volți! Nu curentează, mă, ce ai, am văzut eu un film. Bă, hai mă, că vine poliția! Uite, mă, gaborii!”.

Filmarea continuă dar am decis să nu difuzăm imaginile.

Într-o fracțiune de secundă, prin corpul băiatului au trecut 27.000 de volți. Cătălin a murit pe loc.

S-a curentat! Băi! Băi!”.

Cătălin era elev în clasa a VIII-a la o școală din Focșani. Mai multe greșeli i-au adus sfărșitul.

Cei care nu mor pe loc sfârșesc după chinuri groaznice în spital

În primul rând, nu avea voie să urce pe pasarela aflată peste liniile de cale ferată, pentru că pe acolo circulația este închisă.

Apoi, nu a ținut cont că prin liniile de contact trec aproape 30.000 de volți și în jurul lor se formează un câmp electomagnetic periculos.

Interzis era și saltul pe care voia să îl facă de pe pasarelă pe trenul de marfă oprit în gară.

Florin Tudosă, director Școala nr. 3 Focșani: ”Teribilismul, suntem șocați cu toții! Nu ne vine nici acum să credem ce s-a întâmplat”.

Potrivit CFR Infrastructură, în ultimii doi ani, cel puțin 20 de adolescenți au murit electrocutați în timp ce încercau să se fotografieze pe trenurile de călători sau de marfă.

În alte cazuri, victimele s-au ales cu arsuri severe pe corp și s-au stins după săptămani de chin în spitale.

De curând, doctorii din Iași au anunțat decesul unui elev de 15 ani din Bacău.

Îl tratau de o lună pentru că avea arsuri pe 80% din corp dupăce se urcase pe un vagon de tren pentru o poză.

Alina Belu, manager Spitalul de Pediatrie ”Sf. Maria” Iași: “Să evite tot ce înseamnă urcarea pe tren pentru o poză și faimă. Nu putem oferi șanse de supraviețuire tuturor pacienților”.

Părinții și școlile trebuie să se implice mai mult în campaniile de prevenire

Acum câteva luni, poliția a publicat un videoclip în care a explicat riscurile fotografiilor de tip seflie făcute în zona gărilor. Au fost împărțite și câteva mii de afișe. Dar fenomenul nu a putut fi oprit.

Ion Băraru este profesor de fizică la un centru de excelență din Constanța. A recreat într-un mediu controlat pericolul care se expun tinerii când se apropie de liniile de cale ferată pentru o fotografie.

Presupunem că acesta este telefonul și acesta este firul de înaltă tensiune de 27.000 de volți. Elevul apropie suficient de mult telefonul, s-a petrecut descărcarea electrică, totul se scurge prin el și de fapt devine conductor”.

Psihologii susțin că pentru a putea fi oprit acest fenomen al fotografiilor făcute în locuri periculoase trebuie ca părinții și școala să se implice mai mult în campaniile de prevenire.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here