Bani de la stat pentru HoReCa. De săptămâna viitoare începe plata schemelor de ajutor pentru perioada pandemiei

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu (PSD), a anunţat că de săptămâna viitoare Guvernul va efectua plățile pe schemele de ajutor destinate HoReCA.

Bani de la stat pentru HoReCa. De săptămâna viitoare începe plata pe schemele de ajutor pentru perioada pandemiei COVID.

„Din 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister, iar pe 14 decembrie începe procedura de plată. Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită și diferența de aproximtiv 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse și aprobate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate în Schema HoReCa, fiind detaliate și ajutoarele de stat pe care le vor primi beneficiarii drept compensație pentru scăderea activității în anul 2020 față de anul 2019, ca urmare a măsurilor restrictive, decise de guvernanți pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Lista cuprinde 8369 de firme, iar suma totală aprobată la finanțare este de 2.144.115.349 lei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here