Cea mai periculoasă grupă de sânge! Boala gravă pe care o pot face aceste persoane

Studiile recente au arătat că grupele de sânge ar putea juca un rol în apariția mai multor afecțiuni. De exemplu, persoanele cu grupa de sânge 0 au șanse mai mici să dezvolte boli de inimă. Iată ce boli riști să dezvolți în funcție de grupa de sânge pe care o ai.

Bolile de inimă

Cercetările arată că persoanele cu grupa de sânge 0 au șanse mai mici să dezvolte boli de inimă. Experții nu au găsit încă o explicație pentru acest lucru. O justificare ar fi că alte grupe de sânge au șanse mai mari să aibă colesterolul crescut și niveluri crescute de proteine care sunt asociate cu cheagurile, relatează csid.ro

Cancer la stomac

Grupele A, AB și B au risc mai mare decât 0. Persoanele cu grupa de sânge A ar avea un risc mai crescut de a dezvolta cancer de stomac. Aceștia ar fi mai predispuși la infecția cu Helicobacter pylori, bacterie care se găsește în stomac și care cauzează inflamații și ulcer.

Probleme cu memoria

Un studiu a dezvăluit că persoanele cu probleme de memorie au cel mai des grupa de sânge AB.

Cancer pancreatic

Cei cu grupele de sânge A, AB și B au un risc mai mare. Explicația are legătură cu faptul că moleculele din acest tip de sânge ar susține dezvoltarea infecției cu Helicobacter pylori.

Ulcer

Ulcer peptic presupune răni deschise dureroase care apar în mucoasa stomacului sau a intestinului subțire. Acestea par să apară mai des la persoanele cu grupa de sânge 0.

Tromboembolismul venos este atunci când sângele se coagulează într-o venă profundă. Acestea cheaguri ajung uneori în plămâni. Cercetările arată că persoanele cu sângele de tip A, B sau AB prezintă un risc mai mare de tromboembolism venos.

Durata de viață

Șansele sunt mai mari să trăiești mai mult timp dacă ai grupa de sânge 0. Experții cred că riscul scăzut de boli de inimă sau circulatorii ar fi principalul motiv pentru asta.

Fertilitatea

Grupa de sânge nu poate prezice dacă ai mai multe șanse de a rămâne însărcinată, însă ar putea juca un rol. Un studiu a evidențiat că femeile cu grupa de sânge 0 aveau un număr mai mic de ovule sănătoase decât cele cu alte grupe de sânge. Este nevoie însă de mai multe cercetări pentru a explica motivul.

Diabet

Diabetul de tip 2 pare să fie mai comun la persoanele cu grupele de sânge A și B. Experții nu au încă o explicație pentru acest lucru.

Accidentul vascular cerebral

Riscul de a dezvolta AVC crește dacă ai grupa de sânge AB. Medicii spun că un motiv pentru asta este probabilitatea mai mare de dezvolta cheaguri față de alte celelalte grup de sânge.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here