Prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în România spulberă mitul potrivit căruia vaccinul dă infertilitate: „Am rămas însărcinată la câteva zile de la prima doză”

Mihaela Anghel este asistentă medicală şi este prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în România. La un an de la momentul imunizării, tânăra spulberă mitul potrivit căruia vaccinul dă infertilitate. Aceasta mărturiseşte că a rămas însărcinată la câteva zile după ce a făcut prima doză.

Prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în România spulberă mitul potrivit căruia vaccinul dă infertilitate: „Am rămas însărcinată la câteva zile de la prima doză”

Prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în România spulberă mitul potrivit căruia vaccinul dă infertilitate. Este vorba despre asistenta de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Mihaela Anghel a fost prima persoană care s-a vaccinat împotriva coronavirusului în România. La un an de la momentul imunizării, tânăra asistentă spulberă mitul potrivit căruia vaccinul oferă infertilitate.

„Chiar dacă pandemia ne-a afectat stilul de viață pe care îl aveam, pentru mine anul acesta a fost mai mult decât perfect. La puțin timp după doza de rapel, am aflat că sunt însărcinată. Se pare că sarcina a apărut la câteva zile de la prima doza sau chiar înainte… nu se știe sigur.

Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care în urma vaccinului are anticorpi.

Susțin vaccinarea, atât în sarcină, cât și în alăptare, este recomandat de medici și nu face nimic rău bebelușului, din contră, îl ajută să se imunizeze. Încă nu am făcut și a treia doza, dar urmează.

Din fericire, toți membrii familiei sunt imunizați și nu au avut contact cu virusul”, a spus asistenta medicală, potrivit Gândul.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate  7.943.267 de persoane cu o doză, iar 7.824.499 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 2.014.965 de persoane au făcut și doza a treia.

Au fost utilizate 12.103.860 de doze Pfizer BioNTech, 959.696 de doze Moderna, 852.306 de doze AstraZeneca și 1.940.085 de doze Johnson&Johnson.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here