Angajații ALRO, protest de amploare în fața Prefecturii Olt. „Vom merge până la capăt”

Angajații ALRO Slatina vor relua protestul început la sfârșitul anului trecut, după ce conducerea companiei a anunțat reducerea capacității de producție cu 60%. Cele patru sindicate au anunțat un nou miting, de data aceasta în fața Prefecturii Olt.

Mitingul de protest va avea loc joi, 6 ianuarie, între orele 15.00 și 17.00, anunță cele patru sindicate din cadrul companiei, Sindicatul Liber „Aluministul”, Sindicatul „Alro Product”, Sindicatul „Prelucrarea Aluminiului” și Sindicatul Liber Alro, ai căror lideri spun că la miting vor participa doar angajații unității, ci și ai altor întreprinderi de pe platforma industrială a Slatinei, afectați direct sau indirect de măsura de reducere a capacității de producție pe care conducerea ALRO a decis să o ia.

„Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze nu își încetează acțiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România. Vă comunicăm faptul că în aceeași situație dezastruoasă nu ne aflăm numai noi, ci se află toată industria din România, intrată într-o comă profundă în care se zbate fără scăpare din ghearele speculanților de energie electrică și gaze.

Sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de «șmecheri» care se cred stăpânii energiei electrice și a gazului românesc. Demersurile făcute de conducere și sindicate la Președenția României, Guvernului României, în special domnului Prim Ministru Nicolae Ciucă, Ministrului Energiei, Ministrului Muncii, Ministrului de Finanțe, Ministrului Economiei, Prefectului Județului Olt nu au fost luate în considerare și nici până astăzi nu am primit nici un răspuns.

Nepăsarea preşedintelui României, premierului Ciucă, dar şi a celorlalţi factori de răspundere va distruge economia României.

Atenție Guvern al României, fără industrie România și populația ei va fi la mila Uniunii Europene!

Vă promitem că vom merge până la capăt indiferent cât de mare va fi prețul pe care îl vom plăti”, spun liderii sindicali.

În contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație al ALRO a adoptat, în ședința din 27 decembrie, programul de producție pe anul 2022, anunțând că activitatea de producție a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliză la două hale, cu implementarea de măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă și eficientă atunci când condițiile de pe piețele de energie vor reveni la normal.

„Conducerea societății nu are în vedere pentru moment concedieri ale personalului angajat, ci doar măsuri pentru eficientizarea folosirii forței de muncă, măsuri care pot cuprinde inclusiv perioade de șomaj tehnic sau devansarea și cumularea unor revizii și reparații, mai spun șefii Alro”, se arată într-un comunicat al conducerii companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here