Simptomele Omicron care se observă la piele, buze și unghii. Pot indica o formă gravă a bolii

Omicron se răspândește mai repede decât orice altă variantă a virusului SARS-CoV-2 și provocat deja creșteri alarmante a numărului de infectări în unele state. În plus multe dintre simptomele Omicron sunt diferite față de cele provocate de alte tulpini.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a depistat câteva simptome care pot indica forme mai grave ale bolii. Pacienții infectați sunt sfătuiți să fie atenți la culoarea pielii, buzelor și a unghiilor, care pot deveni palide sau pu căpăta o nuanță gri sau albastră, scrie NBC.

Potrivit experților, aceste schimbări pot indica un nivel scăzut de oxigen în sânge.

Cei care observă aceste schimbări trebuie să solicite ajutor medical de urgență, potrivit CDC.

Printre simptomele specifice noii variante mai sunt transpirațiile abundente în timpul nopții și un soi de “mâncărime în gât”. așa cum o descriu specialiștii, adică o durere în gât mai puțin intensă.

Organizația Mondială a Sănătății a actualizat pagina sa de întrebări și răspunsuri despre COVID-19 pentru a reflecta schimbările recente cauzate de noua tulpină Omicron.

OMS a subliniat simptomele specifice la care trebuie să fiți atenți dacă vă faceți griji cu privire la spitalizare, pe fondul valului de de infectări a variantei Omicron.

″În funcție de vârsta persoanei pe care o aveți în grijă, simptomele sale pot arăta diferit. Adulții pot părea deshidratați, pot avea dificultăți de respirație sau dureri în piept. De asemenea, se pot plânge de amețeli. Copiii pot apărea brusc confuzi sau pot refuza să mănânce. Fața sau buzele lor pot deveni albastre. Bebelușii refuză să fie alăptați. Aceste simptome sunt semne de avertizare că este nevoie de îngrijire urgentă”, a transmis OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here