Schimbare uriașă pentru toţi șoferii. Ce se întâmplă cu polița RCA, e directivă europeană!

City Insurance a creat un mare haos pe piața asigurărilor de RCA după ce a dat faliment. Asiguratorii au crescut prețurile, iar acum se tem că autoritățile vor să plafoneze prețul polițelor în 2022.

Având în vedere că toți clienții care erau asigurați de City Insurance și care erau cei mai mulți ca număr vor trebuie să opteze pentru ofertele altor companii de profit pentru a putea încheia o poliță RCA.

După falimentul City Insurance, rata combinată tehnică pentru RCA a ajuns la 131% peste valoarea poliței.

”Proiectul de lege privind plafonarea tarifelor RCA la nivelul tarifului de referință publicat de ASF nu doar că vine în contradicție cu legislația europeană și riscă să atragă o nouă procedură de infringement împotriva României, dar este bazat și pe o serie de calcule și informații fără o bază reală.

Am arătat clar că, în România, frecvența accidentelor rutiere este printre cele mai ridicate din Europa și că această situație afectează în mod direct indicatorii specifici activității de asigurare, mai ales pe zona de asigurări RCA, unde au atins niveluri îngrijorătoare.

Legat de falimentul CITY Insurance, e relevant faptul că jucătorii rămași în piață au rămas activi tocmai pentru că sunt prudenți, pentru că analizează riscurile la care se expun și pun accent pe calitatea serviciilor oferite și nu neapărat pe cantitate. Acești jucători își doresc să continue să fie alături de clienții lor și să fie adevărați parteneri de cursă lungă”, a spus Alexandru Ciuncan, pentru Wall-Street.

În prezent, Euroins, care a rămas cel mai mare asigurător RCA, după re­tra­gerea autorizaţiei de funcţio­nare a City Insurance, a ajuns la un tarif la poliţa RCA de peste 1.048 lei, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă în­tre 25 şi 30 de ani, la o clasă de bonus-malus B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism mar­ca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină. Preţul unei poliţe RCA pentru ace­eaşi maşină şi persoană la Euroins era de 590 în urmă cu câteva săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here