Gheorghe Dobra, război în instanță cu un lider sindical. Câți bani i-a cerut directorul ALRO pârâtului, ca despăgubiri morale

Directorul general al ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, l-a acționat din nou în instanța de judecată pe liderul Sindicatului Solidaritatea, Ion Ioan, după ce, anul trecut, a câștigat deja o bătălie în fața judecătorilor cu acesta, cerându-i câteva mii de lei cu titlu de despăgubiri morale.

Gheorghe Dobra l-a acționat în instanță pe Ion Ioan după ce sindicalistul a ieșit în spațiul public cu mai multe critici la adresa șefului ALRO, unele dintre ele luând forma unor acuzații grave.

Un prim proces s-a consumat anul trecut, când Judecătoria Slatina i-a dat dreptate lui Dobra, obligând pârâtul să-i plătească directorului general al ALRO 5000 de lei, cu titlu de daune morale.

Tot anul trecut, Dobra a deschis un nou proces împotriva lui Ion Ioan, dar, de data aceasta, instanța i-a respins cererea. Hotărârea a fost pronunțată la sfârșitul anului trecut.

Împotriva sindicalistului s-a îndreptat, tot printr-o acțiune în instanță, și ALRO SA, după ce compania a depus împotriva sindicalistului și o plângere penală pe marginea căreia anchetatorii care nu au dat câștig de cauză reclamantei. Deocamdată, pentru că ALRO a atacat la Tribunalul Olt rezoluția procurorului.

Sindicatul Solidaritatea face notă discordantă și se delimitează de celelalte patru sindicate din cadrul ALRO, Ion Ioan numindu-le pe acestea „sindicate de casă” al conducerii companiei. Președintele de la Solidaritatea s-a delimitat de recentele proteste pe care cele patru sindicate le-au organizat pentru salvarea ALRO, care se confruntă cu probleme mari din cauza crizei de pe piața energiei, după ce prețurile la gaze și curent au explodat.

Ion Ioan susține că l-ar fi prevenit pe Gheorghe Dobra în legătură cu o asemenea criză, dar că directorul general al companiei nu ar fi făcut nimic pentru protejarea companiei. Mai mult, președintele Sindicatului Solidaritatea afirmă, prin postări pe o rețea de socializare, că ALRO nu ar sta așa de prost din punct de vedere financiar și că profitul acesteia ar fi „disipat” și „externalizat” prin firme-căpușă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here