Ameninţări cu moartea la adresa poliţistului care a provocat accidentul din Bucureşti. „Revizuim procedura de selecţie din sursă externă”

Alertă la Poliţie. Un bărbat a sunat la 112 şi a amenintat că se va răzbuna cu arma dacă poliţistul care a omorât o fetită pe trecerea de pietoni nu va fi arestat. Luni dimineaţă, ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că regretă enorm tragedia. De asemenea, el a confirmat că în momentul accidentului poliţistul nu executa o misiune de urgenţă şi că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă.

Poliţia Capitalei este în alertă după ce un individ a sunat la 112 şi a ameninţat că „va face dreptate” în cazul poliţistului care a provocat accidentul din Sectorul 1 al Capitalei, în urma căruia o fată a murit, iar alta este internată în spital în stare gravă, dacă autorităţile nu-l vor aresta.

„În seara de 16 ianuarie 2022, prin apel 112, un bărbat a anunțat că dacă nu va fi arestat polițistul implicat în accidentul rutier, va face el dreptate, menționând că va folosi armă de foc.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 s-a sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea identificării persoanei, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Lucian Bode a avut luni prima reacţie în cazul accidentului în care un poliţist a lovit două fetiţe, în Bucureşti, una dintre ele murind, afirmând că regretă enorm această tragedie, că sentimentul este unul cutremurător şi că ”vorbim de o faptă ireparabilă”. Bode a anunţat măsurile luate până acum în acest caz, precizând că poliţistul nu executa o misiune de urgenţă. El a anunţat că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel.

„Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă, pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situaţii”, a afirmat Lucian Bode

Lucian Bode s-a declarat șocat de imaginea în care polițistul care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni ar fi verificat cu piciorul starea acesteia.

„Imaginea în care polițistul ar fi verificat dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal o astfel de imagine nu poate fi concepută, nu poate fi înțeleasă și evident că am verificat dacă acest lucru s-a întâmplat. Procurorul are acest dosar în administrare și ceea ce spuneți dvs este parte în dosar. Sunt martori care spun dacă s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat așa. Am văzut aseară în spațiul public o înregistrare care ar fi de la STS pe 112 din care rezulta că polițistul s-a coordonat cu dispecerii la un moment dat, spunându-i să așeze corpul copilului pe partea stângă pentru a nu …ajutându-l să acorde primul ajutor și respectiva imagine, am văzut aceste imagini, dar nu am dovada că așa s-a întâmplat, sunt convins că procurorul o va avea în final, ar arăta că fetița se afla poziționată pe partea stângă atunci când au venit salvatorii în mai puțin de 8 minute de la apel și polițistul ar fi fost cel care a întors victima pe partea stângă. Nu știu și nu am informații din dosar cu privire la ceea ce spuneți, doar pot să comentez ceea ce s-a spus în spațiul public, însă mă feresc să mă transform în comentator”, a mai spus Lucian Bode.

Două fete în vârstă de 11 ani şi 13 ani au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni în Sectorul 1 al Capitalei. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here