Lider sindical de la Alro Slatina, acuzații grave: „Au încercat să mă cumpere și pe mine, dar am refuzat”/ DOCUMENTE

Unul dintre liderii sindicali de la Alro Slatina susține că, de-a lungul timpului, unii dintre colegii săi, șefi de sindicat, ar fi fost „cumpărați” de reprezentanți ai companiei.

Este vorba de președintele Sindicatului „Solidaritatea”, Ion Ioan, care, recent, într-o postare pe pagina de Facebook a sindicatului, face o mărturisire ilustrată cu documente, potrivit căreia, după privatizarea combinatului de aluminiu, unii dintre liderii sindicali „au fost cumpărați” , că au ridicat vile somptuoase, alții i-au băut și dat la curve (banii – n.r.), alți și-au ridicat case de vacante la munte”.

Liderul sindical afirmă că reprezentanți ai companiei au încercat să-l cumpere și pe el, dar că i-a refuzat. Pentru mituirea lui s-ar fi deplasat în România însuși Valery Krasnov, mâna dreaptă a miliardarului rus Vitali Maschitski, deținătorul grupului Marco (actualul Vimetco), cel care a cumpărat Alro Slatina. Până la urmă, președintele Solidaritatea a fost de acord să primească, dar legal, cu chitanță, pentru sindicat, 5000 de euro cu titlu de sponsorizare. Se întâmpla în 2006. Iată textul publicat de Ion Ioan:

„Capcana in care urmează să cadă Salariații Alro.
Asta daca nu se organizează într-un sindicat, care sa fie controlat de muncitori.
Dacă toți salariații, s-ar retrage din sindicate, Contractul Colectiv de Munca, ar fi negociat de Reprezentanții salariaților, care de regulă sunt numiți de SC Alro SA, in cadrul unei ședințe organizate și măsluite de Alro.
Astfel D.G. ar rămâne și cu banii ce îi dădea MITA, Liderilor de sindicat.
In 2006, au încercat să mă cumpere și pe mine, dar am refuzat.
Pentru că VALERY Kraznov (Valery Krasnov – n.r.) a insistat, am spus că poat să sponsorizeze sindicatul.
Am încasat în cele din urmă 5000 Euro, in mod legal, pe chitanțierul Sindicatului Solidaritatea Alro, cu care am înființat Ziarul Radical, la sfârșitul anului 2006.
Valeriu Kraznov, era adjunctul lui Vitali Matsitski, trimis de la Moscova și după ce am întocmit chitanță, a solicitat să nu ii fie trecut numele pe astfel de documente, că sa nu se vadă că bani vin de la el.
Atunci am luat foc, am rupt chitanță și l-am convins sa scrie in cele din urmă, cu mâna lui pe verso și să semneze, că banii nu au fost încasați.
Ulterior, cei 5000 euro, au fost încasați ca și cum au fost primiți de Traducătoare, Lucia B.
Nu am nimic sa îmi reproșez. Casa mea de la Perieți, nici acum nu are acoperiși, cum nu avea nici când am înființat sindicatul.
De atunci am avut mereu probleme financiare, dar știu că am rămas un om cinstit .
Așa au fost. Cumpărați toți lideri de sindicat după privatizare.
Uni au ridicat vile somptuoase, alții i-au băut și dat la curve, alți și-au ridicat case de vacante la munte.
Iată probele mai jos.

 

Potrivit unor stenograme ale procurorilor DIICOT, care au instrumentat Dosarul „Alro”, în 2006 Valery Krasnov chiar se afla în România, trimis de Vitali Maschitski să obțină, cu ajutorul unor persoane influente și al unor înalți oficiali români, energie electrică ieftină de la producători pentru Alro. Procurorii DIICOT au interceptat, atunci, convorbiri telefonice între Valery Krasnov și Vitali Maschitski, între Valery Krasnov și Dorin Cocoș, între Dorin Cocoș și Marian Năstase (actualul președinte al Consiliului de Administrație al Alro, pe atunci vicepreședinte al CA). Printre persoanele interceptate se mai numărau Elena Udrea, Verestoy Attila, Theodor Stolojan, Bogdan Chirieac, Dan Voiculescu, Codrut Seres și Zsolt Nagy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here