Polițiștii din Olt, acțiune de combatere a infracțiunilor de furt în municipiul Caracal/ FOTO

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt au desfășurat, recent, în municipiul Caracal, activități informativ-preventive pe linia combaterii infracțiunilor de furt, atât în stația de cale ferată, cât și în trenurile de călători.

Activitățile au constat în discuții cu persoanele care folosesc transportul feroviar, fiindu-le înmânate și materiale cu conținut informativ-preventiv despre tematica abordată.

Sfaturi utile

Dacă optați pentru o călătorie cu trenul, în siguranță, țineți cont de următoarele recomandări:

În staţiile de cale ferată, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări, nu le acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători sau în staţii, adresaţi-vă urgent celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi!

Imagini de la acțiunea polițiștilor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here