Angajații TMK-Artrom nu și-au primit nici azi salariile. Conturile companiei rămân BLOCATE

Angajații TMK-Artrom nu și-au primit nici azi salariile. Conturile companiei rămân blocate în urma sancțiunilor impuse de Occident companiilor cu acționariat rusesc. Și asta în ciuda faptului că Dimitri Pumpianski, miliardarul rus care controla grupul TMK, din care face parte și TMK-Artrom SA, a demisionat de la conducerea grupului.

Surse sindicale susțin că, deși Pumpianski, aflat pe lista oligarhilor cărora li se aplică sancțiunile impuse de Occident Rusiei, s-a retras, este nevoie de timp ca modificările să apară în scriptele oficiale.

În tot acest timp, salariații TMK-Artrom SA sunt disperați. Ziua în care trebuia să primească salariile a fost marți, 15 martie, însă conturile pe care compania le are în cele trei bănci cu care lucrează, Raiffeisen, UniCredit și BCR, au fost blocate – măsură decisă de bancile-mamă.

Astfel, cei 2.400 de angajați care lucrează la TMK-Artrom Slatina și TMK-Artrom Reșița rămân într-o situație extrem de proastă.

Sindicatele anunță proteste de amploare dacă până vineri problema nu va fi rezolvată.

Uniunea Europeană a decis să impună măsuri restrictive asupra mai multor persoane în contextul agresiunii militare rusești, nejustificată şi neprovocată, împotriva Ucrainei.

Printre persoanele vizate se numără și 14 oligarhi şi oameni de afaceri importanţi implicaţi în sectoare economice cheie, oferind o sursă substanţială de venituri Federaţiei Ruse – în special în industria metalurgică, agricultură, farmaceutică, telecomunicaţii şi digitală -, precum şi membrilor familiei acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here