Clubul Rotary Slatina a inițiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Olt prin care implementează local proiectul districtual al Rotary District 2241 Educația privind apa și igiena sanitară.
La întâlnire au participat membrii Clubului Rotary Slatina, președintele clubului în perioada 2021-2022, Mihai Danu, asistentul guvernatorului Florin Cârstea, viitorul președinte al clubului, Gabriel Dumitrescu și secretarul Rotary Slatina, Simona Capisizu, directorii și învățătoarele scolilor în care proiectul a început deja, resoectiv Liceul cu Program Sportiv Slatina, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina și Școala Gimnazială nr. 3 Slatina.
Proiectul propus pentru implementare este o continuare a proiectului început la nivelul unor cluburi Rotary pilot în ianuarie 2017 şi care a avut succes peste tot unde s-a desfășurat, materialele oferite de Cluburile Rotary în cele trei etape ale proiectului au ajungând la aproximativ 50.000 de elevi din peste 2.000 de clase din România şi Republica Moldova.
„Răspunsurile primite de la unele cluburi Rotary, cât şi de la o parte din şcolile implicate, privind structura materialelor oferite elevilor şi profesorilor și utilitatea acestor informaţii au fost pozitive și încurajatoare, ceea ce a determinat continuarea acestui proiect.
Importanța acestui proiect este majoră în această perioadă de combatere a gripei de tip COVID-19, în care igiena mâinilor este o componentă esențială a igienei personale și asigură o protecție împotriva acestei boli”, se arată într-un comunicat al Clubului Rotary Slatina.
Proiectul se înscrie în temele majore ale Rotary International, respectiv Apa şi Educaţia.
„Până astăzi au fost desfășurate activități cu copiii din clasele primare de la 3 școli din Slatina: Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială Nicolae Iorga și Școala nr.3. Educația timpurie este esențială și, din acest motiv, proiectul se derulează la clase primare, cu participarea doamnelor învățătoare care își doresc implicarea în proiect. Binențeles, cu suportul directorilor de școli și a Inspectoratului Școlar Olt care au recunoscut importanța acestei componente în educația copiilor. Le multumesc tuturor in numele Clubului Rotary Slatina pentru deschidere si implicare”, spune ec. Mihai Danu, președintele Clubului Rotary Slatina.
Proiectul va continua în școli nu numai din Slatina, dar și din mediul rural.
Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie.
Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993.
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă