CAO va extinde și reabilita stațiile de epurare din orașul Corabia și din comuna Vișina

Compania de Apă Olt va extinde și reabilita stațiile de epurare din orașul Corabia și din comuna Vișina, în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă “Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, anunță CAO.

Contractul „Extinderea și reabilitarea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerările Corabia și Vișina” a fost semnat și atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii SENGHER SISTEME SRL- IPA SA – VALORIS SRL – ALMER PROIECT SRL -NEW MAXI CONSULTING AND CONSTRUCTION, lider de asociere fiind SENGHER SISTEME SRL.

Valoarea contractului este de 16.942.026,00 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata totală de execuție este de 34 luni (6 luni durata de execuție a proiectului, 25 de luni perioada efectivă de executare a lucrărilor, 3 luni perioada de teste), la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

Stația de epurare Corabia va fi prevăzută cu o stație de pre-epurare nouă, o treaptă de dozare reactiv pentru eliminarea chimică a fosforului, o treaptă de îngroșare și deshidratare a nămolului biologic in exces, o stație de dozare var și un depozit intermediar de stocare nămol deshidratat;

Stația de epurare Vișina – se va menține în funcțiune stația existentă și se va extinde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here