Campania „Curățăm România!”, prelungită până la 31 mai. Zeci de primării din Olt au participat

Campania Națională „Curățăm România!” sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” s-a derulat în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022, dar în urma solicitărilor venite din teritoriu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a decis prelungirea acestei campanii până la data de 31 mai 2022, anunță Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Olt.

Campania Națională „Curățăm România!” implică participarea activă a tuturor instituțiilor din subordinea ori coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a unităților administrativ-teritoriale, a autorităților județene (prefectură, consiliu județean, inspectorat școlar) precum și a voluntarilor și ONG-urilor în cadrul activităților de ecologizare a zonelor insalubre identificate la nivelul localităților urbane șu rurale.

Și la nivelul județului Olt au fost desfășurate de la începutul campaniei activități de salubrizare a zonelor insalubre identificate la nivelul orașelor și comunelor. Astfel, au fost organizate activități de curățenie a zonelor insalubre, unde au fost abandonate deșeuri de orice fel și au fost colectate selectiv deșeurile abandonate pe raza orașelor și comunelor din județul nostru.

Până la această data au desfășurat acțiuni de ecologizare primăriile Caracal, Drăgănești-Olt, Băbiciu, Bălteni, Bîrza, Brastavățu, Cârlogani, Cezieni, Cilieni, Corbu, Dobrosloveni, Farcașele, Gârcov, Ianca, Iancu Jianu, Icoana, Izbiceni, Movileni, Orlea, Perieți, Poboru, Stefan cel Mare, Tia Mare și Urzica.

„Toți cei care vor și doresc să participe la aceste acțiuni, sunt bineveniți și vor contribui astfel la dezvoltarea spiritului civic și a respectului față de mediu și vor fi un exemplu pentru cei din comunitatea din care fac parte”, a precizat purtătorul de cuvânt al APM Olt, Daniela Bălșanu.

Campania Națională „Curățăm România!” vizează și are și un rol educativ în rândul cetățenilor de a se comporta prietenos cu mediul înconjurător, pentru păstrarea integrității mediului înconjurător, a propriei sănătăți și pentru creșterea calității vieții.

Tuturor ne place să trăim într-un mediu curat, dar pentru asta trebuie să fim responsabili și să respectăm regulile simple pentru a fi prietenoși cu mediul înconjurător: să depozităm deșeurile numai în locurile special amenajate și să nu le abandonăm oriunde, să colectăm selectiv deșeurile și să-i atenționăm și pe cei ce nu respectă aceste reguli pentru a le respecta.

Campania Națională „Curățăm România!” – „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, continuă până la 31 mai 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here