Veste bună pentru șoferii cu poliţe RCA de la City Insurance. Decizie de ultima oră a Guvernului

Guvernul a decis, vineri, prelungirea termenului de valabilitate de la 90 la 150 de zile a poliţelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – garanţii, emise de societăţi împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Măsura dispusă de Guvern se aplică foștilor clienți City Insurance care mai puteau depune cereri de plată doar până pe 20 iulie 2022.

Veşti bune pentru proprietarii de maşini cu poliţe RCA la City Insurance. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se modifică Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi pentru modificarea OUG nr. 19/2022 privind unele măsuri privind garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale. Măsura Guvernului prelungeşte termenul de valabilitate a poliţelor de asigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment de la 90 la 150 de zile de la data pronunţării hotărârilor.

„Sunt contracte de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – garanţii din Anexa nr. 1 a Legii 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare”, a spus Dan Cărbunaru.

Cărbunaru a explicat că măsura era necesară având în vedere consecinţele generate de falimentul City Insurance care deţine în portofoliu poliţe în valoare de aproximativ 6 miliarde de lei.

„Prin această prelungire, antreprenorii vor putea beneficia de o perioadă de timp suplimentară de 60 de zile pentru a identifica şi constitui noi garanţii, astfel reducând riscul blocării unor proiecte majore de investiţii finanţate din fonduri europene. Doar în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 contractele care ar fi putut fi afectate de această situaţie totalizează sume de peste 2,9 miliarde de euro”, a completat Cărbunaru.

Sursa: romaniatv.nethttps://www.romaniatv.net/valabilitatea-politelor-rca-de-la-city-insurance-prelungita-decizie-de-ultima-ora-a-guvernului_6462498.html

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here