Peste 500 de amenzi aplicate de polițiștii din Olt și zeci de permise reținute weekend-ul trecut

Acțiunile de weekend-ul trecut ale polițiștilor din Olt pentru depistarea șoferilor care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori încalcă alte reguli privind circulația pe drumurile publice au dus la aplicarea a peste 500 de amenzi și la reținerea a zeci de permise auto.

În cadrul acțiunilor din perioada 6 – 8 mai au fost aplicate 514 sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat prevederile legale, în valoare totală de 164.115 lei.

Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

„Au mai fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Au fost constatate și șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here