Caracaleanul Remus Rădoi, zis Codiță, reținut pentru fraudă informatică, fals în înscrisuri și uz de fals

Controversatul afacerist caracalean Remus Rădoi, zis Codiță, a fost reținut, marți, de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul de Investigare a Fraudelor, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este cercetat pentru fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals.

Alături de „Codiță” a fost reținut și un alt individ, în vârstă de 36 de ani, partener de afaceri al acestuia.

„În fapt, cei doi bărbați, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj.

Cei doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.509.712 lei, iar banii reprezintă sume de bani încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Totodată, pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbați. Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Rădoi mai este judecat în alte două dosare, pentru evaziune fiscală și pentru conducerea unui vehicul după ce îi fusese suspendat dreptul de a conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here