Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, unde a cerut azil politic. Fostul primar are de ispăşit 10 ani de închisoare

Fostul primar al Capitalei nu va sta mult departe de braţul legii, fiind, se pare, prins la Atena. Ca şi în cazul Elenei Udrea, va urma un proces de extrădare.

Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol la Atena. Victor Ciutacu a anunţat în direct la Romania TV că fostul primar ar putea fi extrădat în ţară de instanţele din Grecia. Conform surse citate, Oprescu a fost localizat de dimineaţă, iar Poliţia Română a fost informată telefonic, urmând să aibă loc şi un schimb oficial de documente. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire vineri, nefiind găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani şi opt luni de închisoare. De asemenea, a fost dat în urmărire şi Popa Cornel Bogdan, fost şef al Administraţei Cimitirelor, condamnat în acelaşi dosar.

”Astăzi, 13 mai  2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie. Decizia, amânată de mai multe ori până acum, este definitivă. El fusese condamnat în mai 2019 la 5 ani şi patru luni de închisoare, ca urmare a deciziei Tribiunalului Bucureşti.

Instanţa a mai decis să ia măsura de siguranţă a confiscării extinse a imobilului situat pe strada Herăstrău din Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu prin Adriana Elena Nica. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti menţine sechestrul asigurator asupra unei case şi a unei teren din Ciolpani, care îi aparţin lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu ar deține o vilă pe brațul Sithonia al Peninsulei Halkidiki, în apropiere de stațiunea Neo Marmaras. Aici ar fi plecat Sorin Oprescu, cu două săptămâni înainte condamnadare, împreună cu fostul său șofer, și el condamnat la rândul său și cu iubita sa , fostul manager general al Spitalului Universitar, medicul Adriana Nica.

Rareș Bogdan: Oprescu are vilă și două iahturi în Halkidiki

“Omul ăsta a luat șpagă, omul ăsta are clinică la Viena, omul ăsta are două iahturi în Halkidiki. Acest individ a încercat și a reușit să ia comisioane între 10 și 30%. Dacă nu era această operațiune, dacă DNA și SRI nu îl opreau pe Oprescu în noaptea de sâmbătă, în desfășurarea era o bombă, un tun de 120 de milioane de euro, unde individul și clica au cerut 30%. Sunt înregistrați!”, a declarat, încă din 2015, jurnalistul și politicianul Rareș Bogdan.

Mai mult, potrivit jurnalistului, Sorin Oprescu nu își primea mita, de obicei, în România, mai ales în ultimul an și jumătate. “Au cerut 30% dintr-un contract de 120 de milioane de euro. Lăsați-o pe asta cu milionul de euro și cele nouă sau 11 rate luate în pungi de cadouri. Ăsta e mizilic. Banii nu s-au mai luat în ultimul an și jumătate aici, se luau la Viena, Salonic, Dubai”, a explicat Rareş Bogdan la acea dată.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here