Adjunctul Poliției Olt Ion Mihalache, în conflict de interese după ce i-a mărit soției salariul când era șeful IPJ

Fostul șef al Inspectoratului de poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Ion Mihalache, în prezent adjunct al instituției, s-a aflat în conflict de interese pe linie administrativă în timpul mandatului de comandant după ce i-a mărit soției salariul.

Informația vine de la Agenția Națională de Integritate (ANI), care a evaluat situația.

„În perioada exercitării atribuțiilor de șef al I.P.J. Olt, persoana evaluată a semnat două dispoziții cu privire la soția sa (agent de poliție în cadrul I.P.J. Olt. Prin semnarea documentelor soția acestuia a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcția ocupată.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, „(1) Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice”.

În cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoștință, se mai arată în aceeași lege, la art. 70, alin. (2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here