Birocrația statului îngreunează lucrările pe drumul expres între Colonești și Pitești (A1)/ FOTO+VIDEO

Deși antreprenorul UMB încearcă să păstreze ritmul în care a lucrat și pe loturile 1 și 2 ale celui de-al doilea tronson al Drumului Expres Craiova Pitești, primul dat deja în folosință, al doilea urmând să fie deschis traficului de luna viitoare, lucrările pe cei 31,82 kilometri dintre Colonești și Pitești merg mai greu din cauza birocrației.

Mai exact, statul trebuie să finalizeze, printre alte sarcini, și exproprierile suplimentare în nodul A1-DEx12 cât și cele de pe drumul de legătură DEx12-Albota/Broșteni, potrivit Asociației Pro Infrastructura, care oferă și imagini video și foto de pe șantierul acestui segment de drum.

„Lucrările sunt încă într-o fază incipientă, antreprenorul UMB neputând face prea multe până când nu se rezolvă birocrația. Are organizarea de șantier și stația de betoane în picioare, lucrează la coloanele forate pentru fundațiile pilelor la mai multe structuri și a decopertat cam trei sferturi din lot.

Statul trebuie să finalizeze, printre alte sarcini, și exproprierile suplimentare în nodul A1-DEx12 cât și cele de pe drumul de legătură DEx12-Albota/Broșteni”, arată Asociația Pro Infrastructura, care spune că precedenta conducere a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost mai eficienta decât cea prezentă în acest proiect.

Dorim să dăm o bilă albă conducerii precedente din CNAIR și MT care a reușit, alături de constructor, să redeseneze nodul dintre drumul expres și Autostrada A1 în zona Pitești, acolo unde studiul de fezabilitate antic prevedea o soluție extrem de proastă, îngrămădită și periculoasă.

Pe harta noastră (captură mai jos) puteți vedea noua configurație care nu doar permite viteze mai mari, ci mai ales are un nivel de siguranță rutieră semnificativ crescut, cu fluxurile de trafic separate cu parapet pe breteaua bidirecțională, așa cum e normal. Este un detaliu esențial ignorat de obicei și care poate face diferența dintre viață și moarte în cazul șoferilor care pătrund pe contrasens”, a scris, pe pagina sa de socializare, Asociația Pro Infrastructură.

Harta interactivă: https://bit.ly/36r7KHf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here