VIDEO Bursa locurilor de muncă la Slatina și Caracal: Sute de persoane, selectate pentru interviu. A fost prezent și noul șef al ANOFM

Bursa generală a locurilor de muncă și-a deschis porțile, vineri, la Slatina și Caracal, la eveniment fiind prezent și noul șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), slătineanul Florin Cotoșman.

Câteva sute de oameni aflați în căutarea unui loc de muncă au așteptat ora 09.00 ca Bursa generală a locurilor de muncă să fie declarată oficial deschisă la Slatina, pe platoul Casei Tineretului.

La deschidere au fost prezenți reprezentanții instituțiilor cu care Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt colaborează, precum Inspectoratul Teritorial de Muncă (Cristian Ungureanu), Inspectoratul Școlar Județean (Victor Iacobescu), Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (Daniela Matei) dar și noul șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), slătineanul Florin Cotoșman.

Au fost, de asemenea, prefectul Florin Homorean și subprefectul Cosmin Floreanu, dar și Ionuț Ivan, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

Dintre cei aproape 100 de companii contactate de instituția organizatoare, 61 și-au arătat disponibilitatea participării cu 812 locuri de muncă vacante puse la dispoziția celor fără job, cele mai multe la Slatina și peste 100 la Caracal.

„Consider ca va fi un succes și această bursă, ca de fiecare dată. Locuri de muncă sunt din toate domeniile și cred că fiecare dintre cei interesați își vor găsi un loc de muncă”, a declarat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

Organizatorii și invitații lor au ținut și o conferință de presă, în cadrul căreia șeful ANOFM Olt a oferit detalii despre organizarea bursei la nivel național.

„După o pauză de doi ani se deschide azi, aici, în județul Olt, Bursa generală a ocupării forței de muncă, un eveniment cu tradiție al instituției pe care eu o conduc și foarte important, deoarece oferă o șansă pentru ocuparea mult mai rapidă și facilă a locurilor vacante declarate de către angajatori. Faptul că atât angajatorii cât și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se întâlnesc cu ocazia acestui eveniment, oferă un dialog mai ușor între ei, într-un singur loc și într-un timp relativ redus, ceea ce creează mai multe șanse pentru ocuparea acelor locuri de muncă vacante.

La nivel național, Bursa generală a locurilor de muncă se desfășoară în 77 de locații la care participă aproximativ 1800 de agenți economici, iar numărul de locuri vacante puse la dispoziție este în jur de 31.000 de locuri de muncă”, a declarat Florin Cotoșman.

La Bursa din Olt au participat 1120 de persoane, dintre care 316 (224 la Slatina și 92 la Caracal) au fost selectate pentru interviu sau probă de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here