Acțiuni de amploare ale polițiștilor, noaptea trecută, în Olt. Au fost aplicate amenzi de 50.000 de lei și reținute mai multe permise de conducere

Peste 70 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică (siguranță publică, proximitate și sisteme de securitate), rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice din IPJ Olt, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, au desfășurat, noaptea trecută, ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea  faptelor antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona sălilor de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și pentru depistarea în trafic a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe ori încalcă prevederile legale.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au verificat și legitimat aproximativ 1000 de persoane, fiind controlate și peste 200 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, dintre care 75 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 22 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Au mai fost aplicate 10 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 349 din 6 iunie 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificările și completările ulterioare și patru sancțiuni la alte acte normative”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și trei pentru alte abateri, dar și șapte certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale, fiind ridicat și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Au mai fost constatate și două infracțiuni la regimul piscicol, pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul comercial în habitatelele piscicole naturale, în perioada de prohibiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here