Oficial de la Kiev: alți 48 de soldați ruși judecați pentru crime de război. Declarații ȘOCANTE despre teritoriile de pe linia frontului

Procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova a declarat că până în prezent sunt în curs de investigare aproximativ 13.000 de cazuri de presupuse crime de război comise de ruși  și că alți 48 de soldați ruși vor fi judecați pentru crime de război, relatează The Guardian.

„Am inițiat deja acheta pentru aproape 13.000 de cazuri care sunt legate doar de crime de război. La această categorie au fost semnalate suspiciuni la [aproximativ] 49 de persoane, pe care am început să-i urmărim penal [pentru] crime de război”, a spus Irina Venediktova, într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, oficialii ucraineni au o listă cu aproximativ 600 de suspecţi despre care se crede că au fost implicați în crime de război.

Ea a precizat, în context, că amploarea plângerilor împotriva Rusiei sugerează o toleranță sistemică sau încurajarea crimelor de război împotriva ucrainenilor: „Toate dovezile indică faptul că elita politică și militară rusă a revenit necondiționat la tacticile brutale de război ale violenței”.

Ea spune că echipa sa a documentat cazuri de „cruzime și violență intenționată împotriva civililor” ale rușilor.

„Acest lucru este evident mai ales în teritoriile care se aflau pe linia frontului războiului, care practic au devenit un abator”, a spus Venediktova.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here