Suspiciune de toxiinfecție alimentară la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina. 14 copii au fost internați în spital

Deși medicul liceului spune că ar fi vorba de enterocolită, cazul medical de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina nu a fost limpezit oficial, pentru că nu au venit probele analizelor prelevate de la pacienții internați. Este vorba de 14 copii cu stări de vomă și diaree.

Contactată de OLT-ALERT, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicilae, a declarat că 11 copii sunt internați în secția Boli Infecțioase și trei la Pediatrie și că există suspiciunea de toxiinfecție alimentară.

„11 copii sunt internați în secția Boli Infecțioase și trei la Pediatrie. Există suspiciune de toxiinfecție alimentară. Au fost prelevate probe și așteptăm rezultatele”, a spus managerul spitalului.

14 școlari de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina s-au prezentat, aseară și noaptea trecută, la Urgențe, cu stări de vomă și diaree.

În vreme că unii părinți spun că e posibil să fie vorba de toxiinfecție alimentară, medicul liceului afirmă că la mijloc ar fi un focar de enterocolită.

„Sunt și copii care nu au mâncat la școală și sunt bolnavi. Nu trebuie să tragem o concluzie până nu vedem cum vor evolua lucrurile. Nu suntem noi în măsură să ne dăm cu părerea. Se va efectua o anchetă și vom vedea. Copilul meu este unul din cei bolnavi.

Cel mai potrivit ar fi să știe părinții cum debutează, ce să urmărească la cei mici. Durere abdominală, vărsături, scaune diareice, febră, stare de rău, somnolență. Cine are simptome să nu mai meargă la școală”, a scris, o mămică, pe o rețea de scializare.

Ieri, la cantina colegiului copiii de la internat au servit pește cu orez, au declarat surse medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here