Directorul de la CN „Ion Minulescu” Slatina a demisionat

Directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” din Slatina, Christian Ionescu, a demisionat din funcție, joi, 26 mai, după ce 21 de elevi au ajuns la UPU Slatina cu greață, vărsături, dureri abdominale și diaree.

Anunțul a fost făcut de primarul Slatinei, Emil Moț, care a precizat că autoritățile trebuie să stabilească exact de la ce s-au îmbolnăvit copiii.

„Apreciez gestul domnului director al Colegiului „Ion Minulescu”, Cristian Ionescu, care şi-a asumat vina şi a demisionat din funcţie. Dar ar trebui să se simtă şi unele dintre persoanele aflate în subordinea sa, oameni care nu şi-au făcut datoria fie din rea voinţă, fie din incompetență! A fost un cerc vicios, în urma căruia au avut de suferit copiii noştri. În calitate de primar şi de părinte, susţin în continuare solicitarea ca autorităţile competente să continue controalele şi să găsească sursa contaminării de la cantina şcolii. De asemenea, le reamintesc tuturor domnilor şi doamnelor directori cât și administratorilor unităților de învățământ, pentru că ei se ocupă direct de achizitiile publice ale școlilor, că dacă au luat un examen, nu înseamnă că sunt de neatins, indiferent de conduită şi de ceea ce fac din poziţia de manager sau administrator! Reamintesc părinților și profesorilor din municipiul Slatina că Primăria alocă anual unităților de învățământ aproximativ 160 miliarde lei vechi pentru care directorii și administratorii sunt direct responsabili de cheltuirea banilor publici”, a spus edilul.

Reamintim că se așteaptă rezultatele probelor prelevate de DSP Olt și DSVSA Olt din cantina unității de învățământ. Scandalul a izbucnit marți, 24 mai, după ce 21 de elevi au ajuns la UPU Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here