RUPERE de nori în Olt: Vor fi ploi torențiale, furtuni și grindină. Vor fi cantități de apă de până la 90 litri/mp. Harta zonelor vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi abundente, vijelii puternice și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor ajunge până la 90 de litri pe metrul pătrat.

Avertizarea meteo a fost emisă pentru opt județe, Olt, Teleorman, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și, parțial, pentru alte cinci județe, intră în vigoare azi, 28 mai, ora 12.00, și este valabilă până luni, la ora 10.00.

„În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

ANM a emis și un Cod Galben de vreme rea pentru mai bine de jumătate din țară, valabil pentru aceeași perioadă de timp. În zonele vizate vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here