Deputatul de Olt Gigel Știrbu, mesaj pentru dascăli de Ziua Învățătorului

Printre cei care, azi, au adresat mesaje de Ziua Învățătorului se numără și deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, parlamentarul PNL de Olt a transmis că azi se cuvine „să ne amintim de cei care îndrumă primii paşi din viața de şcolar a copiilor noştri, să îi felicităm şi să le mulţumim”.

„La mulți ani, dragi învățători! Pe data de 5 iunie a fost stabilită prin lege Ziua Învățătorului, zi ce poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc!

Astăzi, de Ziua învăţătorului, se cuvine să ne amintim de cei care îndrumă primii paşi din viaţa de şcolar a copiilor noştri, să îi felicităm şi să le mulţumim pentru dragostea şi dăruirea cu care îşi duc la îndeplinire nobila misiune de formare a celor mici!

La mulți ani, stimați dascăli!”, a scris, pe Facebook, Gigel Știrbu.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, la 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern, scrie Agerpres.

În România, în anul școlar 2020-2021 erau 47.048 de cadre didactice în ciclul de învățământ primar, potrivit Ministerului Educației, în scădere cu peste 3.000 față de perioada 2012-2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here