Doi tineri au murit de supradoză la Saga Festival. 5 persoane au ajuns la spital. 52 de dosare penale au fost deschise

Nu mai puțin de 52 de dosare penale au fost deschise după cele două zile de Saga Festival, 49 dintre ele vizând consumul sau traficul de droguri. Doi tineri au murit și alți cinci au ajuns la spital din cauza unor supradoze. Deocamdată nu există date dacă organizatorii sau primarul care a aprobat evenimentul vor fi trași la răspundere pentru cele întâmplate, pe modelul ”Colectiv”.

Victime la Saga Festival din cauza consumului de droguri

Peste 30.000 de persoane au participat pe Arena Națională în a doua seară de festival, din care 39 au avut probleme medicale, cinci fiind transportate la spital în urma consumului de droguri, informează G4Media, care citează surse din cadrul Poliției. Cinci persoane au intrat în stop cardiorespirator, fiind toate pozitive la testul anti-drog, iar doi tineri au murit, arată datele B1 TV.

În prima zi de festival, circa 35.000 de persoane au fost prezente pe Arena Națională.

52 de dosare penale au fost dechise, din care 49 vizează consumul sau traficul de droguri. De asemenea, au fost înregistrate mai multe sesizări privind furturi de telefoane si primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii.

Niciun fel de răspundere asumată pentru tragediile de la Saga Festival

Organizatorii SAGA Festival s-au limiat la a transmite un comunicat în care au precizat că sunt „complet împotriva” consumului de substanțe interzise și au „toleranță zero” față de posesia lor.

„La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise”, au transmis organizatorii.

Totuși, până acum nu există informații dacă organizatorii sau Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, cel care a aprobat evenimentul, sunt vizați de vreo anchetă, dat fiind că responsabilitatea lor este directă și nu au luat măsuri ca astfel de situații să nu aibă loc.

În cazul ”Colectiv”, de exemplu, atât patronii clubului, cât și funcționari din Primărie, inclusiv primarul Cristian Popescu Piedone, au fost condamnați la închisoare, fiind considerați vinovați pentru tragedia în care au murit 64 de oameni.

Partenerii ediției din acest an a Saga Festival, în care au murit doi tineri de supradoză, sunt: 5 minute de libertate, Heineken, Altex, George. Internet Banking BCR, Coca-Cola Zero, Carrefour, Jagermeister, Jack Daniels’, Kinder Bueno.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here