Anunț IMPORTANT de la Evidența Persoanelor Olt. AZI expiră valabilitatea actelor de identitate pentru acești cetățeni

Începând de marți, 7 iunie, actele de identitate a căror valabilitate a fost prelungită pe timpul pandemiei, potrivit dispozițiilor Legii nr. 551/2020, pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă, își pierd valabilitatea, anunță Direcția Județeană pentru Evidența Persoanelor (DJEP) Olt.

În acest sens, instituția citată invită cetățenii ale căror documente își pierd valabilitatea azi să se prezinte la sediul serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor pe raza cărora ei au domiciliu, pentru reînnoirea cărții de identitate.

„Conform O.U.G. nr. 971/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de
identitate ale cetățenilor români, aprobată cu modificările și completările ulterioare, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile de la data înregistrării cererii la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor”, se arată într-un comunicat al DJFP.

Pentru evitarea prezentării în același timp a unui număr mare de persoane la
sediul acestor servicii, DJEP Olt recomandă ca cetățenii să consulte programul de activitate al respectivelor servicii, prin accesarea website-urilor primăriilor în subordinea cărora acestea funcționează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here