Lucrări de reabilitare și extindere la stațiile de tratare a apei care ajunge la robinetele slătinenilor/ FOTO

Au început lucrările de reabilitare și extindere la stațiile de tratare a apei care ajunge la robinetele slătinenilor, totul în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”. Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, investește Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina.

Este vorba de stațiile de tratare a apei „Nicolae Bălcescu” și „Salcia”, unde deja se lucrează la clădirea de tratare a apei, bazinul de retenție și stația de preparare și dozare.

Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, investește Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina.

Cele doua stații de tratare vor fi extinse și reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.

„Una dintre cele mai importante investiții din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Cod SMIS 2014+133612, este reabilitarea Stațiilor de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia” din municipiul Slatina, prin contractul de lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre de potabilitate a apei”.

Vor fi ca niște uzine de apă, unde se va desfășura un întreg proces de potabilizare, nu vor mai exista modificări ale turbidității apei, iar cetățenii municipiului Slatina vor avea, la robinet, o apă mult mai bună”, declară purtătorul de cuvânt al CAO, Crina Jilavu.

Imagini de pe șantier:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here